x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Interesele lui Putin, susţinute de la Hollywood

Interesele lui Putin, susţinute de la Hollywood

23 Sep 2014   •   15:51
Interesele lui Putin, susţinute de la Hollywood

Celebrul regizor american Oliver Stone, câştigător a trei premii Oscar, a luat apărarea politicii duse de preşedintele rus Vladimir Putin în contextul conflictului din Ucraina, după cum reiese din declaraţiile sale făcute într-un interviu pentru cotidianul oficial rus Rossiiskaia Gazeta.

'Numeroşi americani nu înţeleg că Putin (...) apără interesele geopolitice cruciale ale Rusiei' în criza cu Ucraina, a declarat cineastul american pentru ziarul menţionat.

NATO a curtat 'Ucraina cu scopul de a priva Rusia de flota sa cu baza la Sevastopol', în Crimeea, peninsulă anexată în martie la Rusia după un referendum controversat, iar Moscova 'nu poate accepta aşa ceva', a adăugat Oliver Stone. 'Eu înţeleg de ce Putin nu a lăsat Crimeea', a rezumat cineastul, recunoscut pentru faptul că tratează în filmele sale subiecte politice precum asasinarea lui John F. Kennedy sau scandalul Watergate.

Potrivit realizatorului american, criza din Ucraina este rezultatul strategiei NATO care încearcă să se apropie de frontierele ruse în pofida asigurărilor date de Washington fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov, înainte de destrămarea URSS, în 1991.

Oliver Stone a realizat recent un serial documentar în 10 episoade, intitulat 'Statele Unite, istoria niciodată povestită', în care sunt prezentate evenimentele cele mai întunecate din istoria americană. El realizează în prezent împreună cu regizori ucraineni un documentar despre criza din fosta republică sovietică, cu titlul 'Ucraina în foc', pentru care intenţionează să-l intervieveze pe Vladimir Putin, noteză AFP.

Cineastul, al cărui viitor film este consacrat lui Edward Snowden, a lăudat Moscova pentru faptul de a-i fi acordat azil fostului consultant al Agenţiei americane de securitate NSA, apreciind că ''există alternativă în lumea controlată de SUA'. (agerpres)

×
Subiecte în articol: oliver stone putin nato moscova