x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iohannis: Condamn cu fermitate atacul armat care a avut loc la München

Iohannis: Condamn cu fermitate atacul armat care a avut loc la München

23 Iul 2016   •   16:00
Iohannis: Condamn cu fermitate atacul armat care a avut loc la München

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă "cu fermitate" atacul armat care a avut loc la München, precizând că sunt necesare noi eforturi ale comunităţii internaţionale pentru a creşte capacitatea de prevenţie şi de acţiune.

"Condamn cu fermitate atacul armat care a avut loc în această seară, la München. Din păcate, oameni nevinovaţi cad în continuare victime violenţei extreme şi complet nejustificate. Astfel de crime pline de laşitate trebuie pedepsite cu promptitudine şi cu maximă severitate. Sunt necesare noi eforturi ale comunităţii internaţionale pentru a creşte capacitatea de prevenţie şi de acţiune, cu folosirea tuturor mijloacelor disponibile, care pot fi utilizate. Gândurile mele se îndreaptă acum spre familiile şi apropiaţii celor care şi-au pierdut viaţa sau au fost răniţi", a scris preşedintele Iohannis, pe Facebook.

Acesta a precizat că este în legătură cu autorităţile române competente, pentru a afla dacă printre victime sunt şi cetăţeni români.

"Sunt în legătură cu autorităţile române competente, care depun toate eforturile pentru a afla dacă printre victime sunt şi cetăţeni români şi a acorda asistenţă necesară, dacă este cazul", a mai scris Iohannis pe Facebook.

Totodată, preşedintele Iohannis a scris un mesaj în limba engleză pe Twitter, în care şi-a exprimat solidaritatea cu cei răniţi şi cu familiile victimelor atacului armat de la München.

"Gândurile mele sunt acum la familiile şi cei apropiaţi victimelor şi răniţilor din atacul oribil de la Munchen. Solidaritate cu Germania", este mesajul postat de şeful statului pe Twitter.

Cel puţin opt persoane au fost ucise într-un atac armat care a avut loc vineri după-amiază la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, landul german Bavaria, potrivit unui nou bilanţ provizoriu, citat de AFP.

Sursa: AGERPRES

×