x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iohannis: Soarta românilor din Marea Britanie este, pentru România, o temă extrem de importantă

Iohannis: Soarta românilor din Marea Britanie este, pentru România, o temă extrem de importantă

20 Oct 2016   •   18:00
Iohannis: Soarta românilor din Marea Britanie este, pentru România, o temă extrem de importantă

Soarta românilor din Marea Britanie atât înainte, cât şi după Brexit este pentru România o temă extrem de importantă, a declarat joi, la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis, după întâlnirea cu premierul britanic Theresa May. 

"Am constatat că şi doamna prim-ministru şi eu ne dorim negocieri clare, care se duc în termeni foarte corecţi, fair play, cum zic englezii, şi ţinând cont şi de problemele care sunt importante pentru o parte şi pentru cealaltă. În acest context, am menţionat pentru noi o temă extrem de importantă unde vom negocia cu foarte mare aplomb - soarta românilor din Marea Britanie - şi aici nu m-am referit doar la soarta românilor după Brexit, ci şi până la Brexit. Nu ne dorim incidente, nu dorim ca românii din Marea Britanie să fie supuşi unor presiuni inutile", a susţinut Klaus Iohannis, adăugând că premierul britanic i-a garantat că se va implica personal ca să nu existe astfel de incidente. 

El a subliniat că România se va implica foarte mult în negocieri pentru a obţine un statut cât se poate de bun pentru români. 

Şeful statului a arătat că premierul britanic l-a informat că, în chestiunea Brexit, în prima parte a anului următor va face notificarea pe articolul 50, după care vor începe negocierile. 

Potrivit lui Iohannis, discuţiile cu premierul britanic au vizat şi chestiuni bilaterale. 

"Avem un parteneriat strategic pe care dorim să îl ducem mai departe", a subliniat şeful statului român. 

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri la Consiliul European de la Bruxelles. AGERPRES

×