x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATEI / Autorităţile iraniene AU ELIBERAT nava americană implicată în incidentul din Golful Persic

UPDATEI / Autorităţile iraniene AU ELIBERAT nava americană implicată în incidentul din Golful Persic

28 Apr 2015   •   19:09
UPDATEI / Autorităţile iraniene AU ELIBERAT nava americană implicată în incidentul din Golful Persic
Niciun membru al echipajului nu a fost reţinut, conform postului Al Arabiya, citat de agenţia Sputnik. Acţiunile Forţelor navale iraniene faţă de nava-cargo americană din Golful Persic au fost "inadecvate", afirmă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Steve Warren, citat de CNN.

"Acţiunile autorităţilor iraniene sunt inadecvate. Statele Unite au trimis nave de patrulare şi avioane de recunoaştere pentru monitorizarea situaţiei", a spus Warren, precizând că la bordul cargobotului nu sunt cetăţeni americani.

Știrea inițială:
Marina militară iraniană a capturat o navă americană cu un echipaj de 34 de pesoane la bord, pentru că ar fi violat apele teritoriale iraniene. Pentagonul a negat că nava ar aparţine Statelor Unite, susţinând că vasul este sub pavilionul Insulelor Marshall.
 
Un purtător de cuvât al Pentagonului a confirmat că forţele iraniene au capturat vasul Maersk Tigris, sub pavilionul Insulelor Marshall, după ce nava de patrulare iraniană a deschis foc de averisment.
 
Nava a ignorat iniţial primele semnale, dar după ce a fost deschis focul de avertisment, s-a supus ordinelor iranienilor. Nava, la bordul căreia nu există cetăţeni americani, naviga prin stâmtoarea Hormuz, atunci când a fost capturată. Nava capturată este monitorizată de avioane de luptă americane şi de distrugătorul USS Farragut, după ce au primit semnalele de alarmă lansate de vaporul aflat în dificultate.
 
Nava iraniană de război conduce nava capturată către oraşul Bandar Abbas, relatează Al Arabiya.
 
La ora actuală SUA sunt în negocieri avansate pentru dezarmarea nucleară a Iranului. La începutul lunii, Teheranul a fost de acord să îşi reducă activitatea din domeniul nuclear, pentru cel puţin zece ani, în schimbul relaxării sancţiunilor.
 
În pofida declaratiilor oficialilor iranieni că programul lor nuclear este unul paşnic, vestul se teme că Teheranul lucrează la dezvoltarea unei arme atomice.
 

×