x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israel: Guvernatorul palestinian al Ierusalimului a fost arestat

Israel: Guvernatorul palestinian al Ierusalimului a fost arestat

21 Noi 2019   •   14:46
Israel: Guvernatorul palestinian al Ierusalimului a fost arestat

Guvernatorul palestinian al Ierusalimului a fost din nou arestat, a anunţat poliţia israeliană, după ce autorităţile au închis, în urmă cu o zi, mai multe organizaţii ale acestei etnii din Oraşul Sfânt. Guvernatorul Adnan Gheith a fost ridicat de la domiciliul său din Ierusalimul de Est, partea palestiniană ocupată și apoi anexată de Israel, şi unde trăiesc 320.000 de palestinieni.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld, a declarat că Adnan Gheith este interogat cu privire la activităţi palestiniene la Ierusalim, fără a oferi alte detalii. Conform unui responsabil al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), arestarea pare a avea legătură cu închiderea unor organizaţii palestiniene în Ierusalimul de Est.

Autorităţile israeliene au ordonat ieri închiderea timp de şase luni a postului de televiziune Palestine TV al Autorității Naţionale Palestiniene (ANP). Au mai fost închise o moschee şi un birou de legătură cu Ministerul Educaţiei palestinian la Ierusalim.
Ministrul israelian al securităţii interne, Gilad Erdan, a afirmat că Palestine TV difuzează conţinut antiisraelian şi antisionist.

ANP, cu baza în Cisiordania ocupată de Israel, nu are prerogative de acţiune la Ierusalim, conform legii israeliene. Guvernatorul palestinian al Ierusalimului nu exercită, prin urmare, nicio autoritate în acest oraş. El este însă un înalt responsabil al administraţiei palestiniene, iar guvernoratul său cuprinde o parte a Cisiordaniei.

Adnan Gheith a fost arestat în mai multe rânduri de autorităţile israeliene, de la intrarea sa în funcţie în vara lui 2018. Israelul îi reproşează în special conducerea unor presupuse activităţi ale ANP la Ierusalim.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Israel