x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israel - Jocuri de culise

Israel - Jocuri de culise

de Maria Toader    |    26 Noi 2005   •   00:00

In urma unor scurgeri de informatii, un memorandum confidential al Ministerului Afacerilor Externe, in care Israelul este acuzat ca doreste o anexare rapida a Ierusalimului de est pentru a impiedica viitorul stat palestinian sa-si stabileasca acolo capitala, a fost publicat de cotidianul Guardian.

EXTINDERE. Documentul insista asupra viitoarelor actiuni ale statului israelian al carui obiectiv ar fi extinderea coloniilor evreiesti atat in Ierusalim, cat si imprejurimile orasului, avand drept efect indepartarea arabilor de posibilitatea de a-si stabili capitala chiar in inima statului evreiesc. De altfel, ziarul britanic precizeaza ca ministrilor de Externe europeni le fusese adusa la cunostinta intentia Israelului, dar nici o decizie nu a fost luata de cei 25.

INGADUINTA? Este foarte suspect, remarca Guardian, ca oficialii de la Bruxelles s-au abtinut sa ia vreo masura impotriva Israelului, avand in vedere ca prin aceasta anexare Foaia de parcurs ar fi ignorata. Luate la intrebari, autoritatile europene nu s-au declarat deloc multumite de aceste informatii aparute in presa, tinand sa sublinieze ca intr-un viitor apropiat intentiile Israelului oricum ar fi fost facute publice.

×
Subiecte în articol: externe