x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul avertizează că dispune de o putere militară 'inimaginabilă' în cazul unui război cu Libanul

Israelul avertizează că dispune de o putere militară 'inimaginabilă' în cazul unui război cu Libanul

21 Iun 2017   •   18:45
Israelul avertizează că dispune de o putere militară 'inimaginabilă' în cazul unui război cu Libanul

Comandantul forţelor aeriene israeliene a avertizat miercuri că ţara sa va avea la dispoziţie o putere militară 'inimaginabilă' în cazul unui eventual nou conflict cu Libanul, relatează AFP. 

În cadrul unei conferinţe pe probleme de securitate la Herzliya, în apropiere de Tel Aviv, generalul Amir Eshel a dat asigurări că forţele israeliene sunt acum mult mai bine echipate decât în timpul războiului din vara anului 2006 împotriva puternicei mişcări şiite libaneze Hezbollah.

'Ceea ce forţa aeriană a putut face (...) în timpul celor 34 de zile de război cu Libanul, acum putem face în 48 până la 60 de ore', a avertizat el. 

'Este o putere inimaginabilă (...) foarte diferită de ceea ce am văzut în trecut', a adăugat el. 

În vara anului 2006, ca urmare a răpirii de către Hezbollah a doi soldaţi israelieni la frontiera libaneză, un conflict devastator de 34 de zile a izbucnit între Israel şi mişcarea şiită libaneză. Războiul s-a soldat cu moartea a 1.200 de libanezi, majoritatea civili, şi a 160 de israelieni, în cea mai mare parte soldaţi. 

Hezbollah a lansat atunci mii de rachete din Liban. De atunci, Israelul a construit un sistem de apărare sofisticat. 

Generalul Eshel a avertizat totodată populaţia libaneză împotriva pericolului pe care îl reprezintă instalaţiile militare ale Hezbollah în zonele rezidenţiale. 

'Dacă, înainte de începerea ostilităţilor sau la scurt timp după începerea lor, locuitorii libanezi vor părăsi acele locuri, ei nu vor fi afectaţi', a dat asigurări generalul.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Israel putere razboi liban