x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Isteria clovnilor: Sute de atacuri în Germania

Isteria clovnilor: Sute de atacuri în Germania

28 Oct 2016   •   01:00
Isteria clovnilor: Sute de atacuri în Germania

Germania se confruntă cu un val de atacuri, de multe ori violente, în care protagonişti sunt aşa-numiţii ''clovni înfricoşători'' autorităţile înregistrând până miercuri circa 370 de evenimente de acest gen, informează DPA. 

Incidentele raportate variază de la semnalarea unor persoane deghizate în clovni cu scopul de a speria trecătorii până la atacuri cu cuţite sau alte arme, inclusiv bâte de baseball şi drujbe, au declarat autorităţile, potrivit sursei citate. 

Cele mai multe astfel de atacuri ale aşa-numiţilor ''clovi înfricoşători'' au fost raportate în vestul Germaniei, în oraşe precum Duisburg, Cologne şi Aachen. Într-un incident recent, o persoană purtând o mască de clovn a ameninţat cu un cuţit un grup de călători înspăimântaţi din Saarland, înainte de a fi reţinut de poliţie. 

Pe de altă parte, un tânăr în vârstă de 16 ani care a purtat o mască de clovn şi a încercat să sperie un băiat în vârstă de 14 ani a fost înjunghiat, luni, de acesta din urmă şi a necesitat o intervenţie medicală. 

Autorităţile au avertizat că numărul atacurilor de acest gen ar putea creşte în preajma sărbătorii de Halloween de la sfârşitul lunii, iar angajaţii de la circuri şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la pagubele suferite asupra imaginii clovnilor din cauza acestei ''isterii''. 

Fenomenul persoanelor costumate în clovni care sperie şi atacă trecători s-a răspândit recent pe continentul european după ce a început vara aceasta în Statele Unite unde s-a transformat într-o adevărată isterie. Acesta a ajuns şi în Austria unde, marţi, trei persoane au fost rănite în urma atacurilor unor "clovni înfricoşători".AGERPRES

×