x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia atrage atenţia asupra ameninţărilor făcute de Coreea de Nord

Japonia atrage atenţia asupra ameninţărilor făcute de Coreea de Nord

08 Aug 2017   •   13:13
Japonia atrage atenţia asupra ameninţărilor făcute de Coreea de Nord

Japonia a avertizat că ameninţările Coreei de Nord în legătură cu armele nucleare au atins “un nou stadiu”, acum că au dezvoltat rachete balistice intercontinentale capabile să ajungă pe continentul Statelor Unite ale Americii, scrie The Guardian.

În cartea albă de apărare, guvernul japonez a declarat că armele Pyongyangului au “avansat considerabil”, adăugând că este posibil ca regimul să fii dobândit abilitatea de a miniaturiza un focar nuclear.

“Dezvoltarea de rachete balistice a Coreei de Nord şi programul ei nuclear au devenit probleme în creştere, reale şi iminente pentru regiunea Asia-Pacific, inclusiv pentru Japonia, la fel cum sunt şi pentru restul lumii”, scrie în declaraţia guvernului japonez, care are mai mult de 500 de pagini.

Ministerul de apărare al Japoniei a spus că ameninţările făcute la nivelul securităţii au atins un nou prag după ce Coreea de Nord a condus două teste nucleare şi mai mult de 20 de lansări de rachetelor balistice, anul trecut.Declaraţia a continut cu speculaţia că Nord Coreea şi-a îmbunătăţit expertiza tehnologică la un punct în care poate combina un focar nuclear cu o rachetă.

Unii experţi consideră că Nord Coreea şi-a miniaturizat deja capacităţile nucleare, în timp ce alţii cred că regimul se află încă la câţiva ani distanţă de această realizare.

×