x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia: O persoană cu handicap a fost nevoită să se târască pentru a se urca într-un avion

Japonia: O persoană cu handicap a fost nevoită să se târască pentru a se urca într-un avion

28 Iun 2017   •   20:44
Japonia: O persoană cu handicap a fost nevoită să se târască pentru a se urca într-un avion

O companie aeriană japoneză low cost a prezentat miercuri scuze după ce a forţat un bărbat aflat în scaunul cu rotile să se târască pe scările care duceau către avion, informează AFP. 

Scena a avut loc la începutul lunii iunie pe insula Amami-Oshima din sudul Japoniei. Hideto Kijima, 44 de ani, se întorcea acasă din concediu atunci când un angajat al companiei aeriene Vanilla Air l-a informat că normele de securitate interziceau cărarea sa pe scări. 

Potrivit ziarului Asahi, bărbatul a trebuit să urce folosindu-se de forţa braţelor cele 17 trepte care îl despărţeau de îmbarcarea în avionul cu destinaţia Osaka. 

"Îmi pare rău că a trebuit să fie supus acestui calvar", a declarat un purtător de cuvânt al Vanilla Air (ANA Holdings), contactat de AFP. De la acest episod nefericit, compania susţine că a instalat un dispozitiv pentru urcarea persoanele cu handicap. 

Kijima, un obişnuit al călătoriilor cu avionul, s-a declarat "surprins" atunci când personalul i-a explicat problema. 

În aprilie, compania aeriană americană United Airlines a fost puternic criticată după evacuarea violentă de către poliţia aeroportului din Chicago a unui pasager de pe un zbor supra-rezervat - incident care a provocat un val de indignare la nivel internaţional.AGERPRES

×