x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jared Kushner, ginerele lui Trump, va depune mărturie în ancheta privind amestecul Moscovei în alegeri

Jared Kushner, ginerele lui Trump, va depune mărturie în ancheta privind amestecul Moscovei în alegeri

27 Mar 2017   •   21:00
Jared Kushner, ginerele lui Trump, va depune mărturie în ancheta privind amestecul Moscovei în alegeri

Jared Kushner, ginerele şi consilierul apropiat al preşedintelui american Donald Trump, va depune mărturie în faţa puternicei Comisii pentru Informaţii a Senatului american, ce anchetează cu privire la amestecul Moscovei în alegerile prezidenţiale din SUA, a anunţat luni Casa Albă, informează AFP. 

Kushner, 36 de ani, a jucat, atât în timpul campaniei cât şi după victoria lui Donald Trump la 8 noiembrie, un rol de intermediar central în relaţiile cu numeroase ţări, cum au fost de exemplu contactele noului lider de la Casa Albă cu premierul japonez Shinzo Abe şi cu preşedintele mexican, Enrique Pena Nieto. 

Însă, Comisia pentru Informaţii a Senatului american vrea să-l audieze cu privire la natura exactă a contactelor sale cu oficiali ruşi. 

"De-a lungul campaniei şi tranziţiei, Jared Kushner a fost punctul de contact oficial al oficialilor guvernamentali străini", a explicat, sub acoperirea anonimatului, un responsabil american. 

"Dat fiind rolul său, el însuşi a propus să vorbească în faţa Comisiei, prezidată de Richard Burr, însă nu a primit deocamdată confirmarea", a adăugat acest responsabil.AGERPRES

×