x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jean-Marie Le Pen a aderat la un partid european neofascist

Jean-Marie Le Pen a aderat la un partid european neofascist

05 Apr 2018   •   17:58
Jean-Marie Le Pen a aderat la un partid european neofascist

Jean-Marie Le Pen, cofondator al Frontului Naţional (FN) din Franţa, dar care a fost exclus din acest partid de extremă dreapta de către fiica sa, Marine Le Pen, a confirmat joi că s-a înscris în partidul european neofascist Alianţa pentru Pace şi Libertate (Alliance for Peace and Freedom, APF), relatează France Presse. 

''Îl primim de Jean-Marie Le Pen într-un moment de schimbări revoluţionare în Europa. Ghidul şi liderul nostru pentru lupte şi victorii şi-a făcut apariţia !'', a scris APF într-un comunicat, publicat pe site-ul său. 

Contactat de France Presse, fostul preşedinte al Frontului Naţional (1972-2011) şi eurodeputat în vârstă de 89 de ani, a confirmat aderarea sa la APF, dar nu a dorit să facă nici un comentariu. 

Din APF fac parte partidul neonazist german NPD, micul partid neofascist italian Forza Nuova, care s-a aliat cu Liga Nordului la alegerile de la începutul lui martie din Italia, şi micul partid al extremei drepte radicale cehe DSSS. 

Aleşii figurează în Parlamentul European ca parlametari europeni neafiliaţi unui grup politic. 

Jean-Marie Le Pen a fost exclus de către fiica sa din FN din cauza declaraţiilor sale polemice repetate despre Holocaust. El a pierdut şi preşedinţia de onoare a FN în cadrul unui congres al partidului în martie.

AGERPRES

×