x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Le Pen: Atacul de la Charlie Hebdo, "orchestrat de agenţi americani şi israelieni", cu acordul tacit al autorităţilor franceze

Le Pen: Atacul de la Charlie Hebdo, "orchestrat de agenţi americani şi israelieni", cu acordul tacit al autorităţilor franceze

24 Ian 2015   •   12:22
Le Pen: Atacul de la Charlie Hebdo, "orchestrat de agenţi americani şi israelieni", cu acordul tacit al autorităţilor franceze

Atacul terorist din redacţia Charile Hebdo, din Paris, ar putea fi opera serviciilor de informaţii din Occident, susţine preşedintele fondator al Frontului Naţional, Jean Marie Le Pen.

Într-un interviu acordat cotidianului rus Komsomolskaia Pravda, politicianul francez a spus că atacul asupra sediului revistei satirice Charlie Hebdo a fost  "orchestrat de agenţi americani şi israelieni" cu acordul tacit al autorităţilor franceze, potrvit Ria Novosti, citată de Agerpres.

"Atacul de la Charlie Hebdo a fost o operaţiune secretă, dar nu avem nicio dovadă în acest sens. Nu cred că a fost organizat de serviciile franceze, dar au permis comiterea crimei. În acest moment vorbim doar despre o presupunere", a afirmat Jean-Marie Le Pen.

O părere similară a fost exprimată şi de liderul pro-Kremlin al Ceceniei, Ramzan Kadârov, într-un discurs susţinut la un miting organizat luni la Groznâi în apărarea valorilor islamice.

'Vedem astăzi că Europa nu a tras concluziile corecte în urma evenimentelor sângeroase de la Paris. În loc să-i condamne pe cei care au deschis focul şi pe cei care le-au dat motive prin caricaturile lor, autorităţile franceze au organizat un show stradal în sprijinul permisivităţii', a declarat Kadârov în faţa a zeci de mii de persoane adunate în piaţa centrală a capitalei cecene.

Se poate spune că 'la originea incidentelor se află puterea şi serviciile secrete din ţări occidentale, interesate să întărească rândurile Statului Islamic', a adăugat Kadârov, care afirmase anterior că liderul grupării radicale, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost racolat de fostul comandant al ISAF, generalul David Petraeus, ex-director CIA.

Atacul împotriva revistei satirice din 7 ianuarie a fost urmat de o serie de atentate în regiunea Parisului, în total pierzându-şi viaţa 17 persoane, între care trei poliţişti.

Autorii atentatului împotriva revistei, fraţii Chérif şi Said Kouachi, doi francezi de origine algeriană, au fost ucişi de forţele de elită în localitatea Dammartin-en-Goële, situată la 40 km de Paris. Atacul a fost revendicat mai târziu de Al-Qaida din Yemen.

×