x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jihadiştii au executat două persoane într-o piaţă publică din Egipt

Jihadiştii au executat două persoane într-o piaţă publică din Egipt

01 Mar 2016   •   15:00
Jihadiştii au executat două persoane într-o piaţă publică din Egipt

Mai mulţi jihadişti, despre care se presupune că fac parte din gruparea Statul Islamic, au decapitat luni seară un bărbat şi l-au executat cu focuri de armă pe fiul său într-o piaţă publică a oraşului egiptean Al-Arish, situat în peninsula Sinai, transmite agenţia EFE.

O sursă locală de securitate a confirmat execuţia celor doi, adăugând că jihadiştii i-au acuzat că ar fi spioni ai autorităţilor egiptene.

Însă Ministerul egiptean de Interne s-a limitat să anunţe printr-un comunicat uciderea a doi cetăţeni în peninsula Sinai, dar nu a oferit alte detalii, afirmând în plus doar că deocamdată nu se cunosc nici autorii şi nici mobilul sau circumstanţele asasinatelor.

În peninsula Sinai sunt active mai multe grupări teroriste, inclusiv ramura egipteană a mişcării jihadiste Statul Islamic, Wilayat Sina. Aceasta din urmă este cea care a revendicat atacul terorist din luna octombrie 2015 asupra unui avion civil rus, care a explodat la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Sharm el-Sheikh, atac soldat cu 224 de morţi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Egipt executie