x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden spune că este dispus să reintroducă SUA în Acordul nuclear cu Iranul

Joe Biden spune că este dispus să reintroducă SUA în Acordul nuclear cu Iranul

02 Dec 2020   •   17:52
Joe Biden spune că este dispus să reintroducă SUA în Acordul nuclear cu Iranul
Sursa foto: Hepta

Președintele ales al SUA, Joe Biden, a declarat, miercuri, în cadrul unui interviu pentru The New York Times, că este dispus să readucă SUA în Acordul nuclear cu Iranul, dacă Teheranul revine la respectarea totală a prevederilor tratatului.

„Dacă Iranul revine la respectarea strictă a Acordului nuclear, Statele Unite se vor realătura acordului, ca punct de lansare a unor negocieri generale”, a declarat Joseph Biden.

De asemenea, acesta a menționat că, în cazul în care Teheranul respect Acordul nuclear, sancțiunile impuse de Administra Trump vor fi anulate.

„Avem multe de discutat despre rachetele de mare precizie şi despre multe alte lucruri care destabilizează regiunea. Dar cea mai bună modalitate de a avea măcar puţină stabilitate în regiune este abordarea programului nuclear. Ultimul lucru de care avem nevoie în acea parte a lumii este obţinerea unei arme nucleare”, a mai precizat Biden.

Iranul a intensificat activitățile de stocare a uraniului ca răspuns la retragerea SUA din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul.

Președintele Iranului, Hassan Rohani, a afirmat, după victoria lui Joseph Biden, că SUA are posibilitatea să remedieze „erorile din trecut”.

×
Subiecte în articol: Joe Biden sua acord nuclear teheran iran