x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe John Glenn, primul american care a efectuat un zbor orbital în jurul Pamântului, a decedat

John Glenn, primul american care a efectuat un zbor orbital în jurul Pamântului, a decedat

09 Dec 2016   •   12:44
John Glenn, primul american care a efectuat un zbor orbital în jurul Pamântului, a decedat

Fostul astronaut şi senator John Glenn, primul american care a efectuat un zbor orbital în jurul Pamântului, a decedat joi la vârsta de 95 de ani, a anunţat guvernatorul statului Ohio, citat de agenţiile internaţionale de presă. 

Glenn fusese internat de curând la centrul universitar pentru tratarea cancerului James Cancer Hospital, dar nici medicii, nici familia, nici autorităţile nu furnizaseră detalii despre starea lui. John Glenn era singurul supravieţuitor din echipajul de şapte astronauţi al primului program spaţial al NASA. 

În februarie 1962, John Glenn a devenit primul astronaut american care a efectuat un zbor pe orbita în jurul Pamântului, la bordul minusculei capsule Friendship 7, după ce cosmonautul sovietic Iuri Gagarin reuşise acest lucru în 1961. John Glenn a "recidivat" în 1998, la vârsta de 77 de ani, devenind de aceasta data cel mai vârstnic astronaut în spaţiu. 

John Glenn a fost, de asemenea, senator democrat de Ohio între 1974 şi 1999. 

Barack Obama l-a decorat în 2012 cu Medalia Prezidenţiala a Liberăţii, cea mai înaltă distincţie civilă acordată în Statele Unite.AGERPRES

×