x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papă cu umor. Ce le-a spus Francisc cardinalilor, la primul dineu în calitate de suveran pontif

Papă cu umor. Ce le-a spus Francisc cardinalilor, la primul dineu în calitate de suveran pontif

14 Mar 2013   •   19:45
Papă cu umor. Ce le-a spus Francisc cardinalilor, la primul dineu în calitate de suveran pontif

Papa Francisc a dovedit că are simţul umorului, dar şi că şi-a păstrat, odată devenit suveran pontif, obiceiurile considerate destul de bizare pe vremea când era cardinal.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a povestit cum şi-a petrecut Francisc prima zi în calitate de papă.

"După conclav, a avut loc un dineu la Casa Sfânta Marta, unde au fost cazaţi toţi cardinalii care au participat la Conclav. La sfârşit, când a rostit un toast, (Francisc n.r.) le-a spus cardinalilor: Dumnezeu să vă ierte pentru ce aţi făcut", a povestit Federico Lombardi.

El a confirmat totodată că papa Francisc, odată ales, s-a deplasat la reşedinţa Sfânta Marta cu microbuzul, împreună cu ceilalţi cardinali, refuzând să folosească autoturismul pregătit special pentru el.

Rememorând primii paşi ai noului suveran pontif, Lombardi a mai afirmat că după rugăciunea "privată" de la Bazilica Santa Maria Maggiore, papa Francisc s-a oprit la Casa clericilor, unde a stat înaintea Conclavului, "şi-a luat lucrurile şi a plătit factura la cazare pentru a da un bun exemplu". 

×
Subiecte în articol: papa francisc jorge bergoglio