x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Juncker va ieși de la terapie intensivă după ce a fost operat de anevrism

Juncker va ieși de la terapie intensivă după ce a fost operat de anevrism

13 Noi 2019   •   15:37
Juncker va ieși de la terapie intensivă după ce a fost operat de anevrism

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, urmează să părăsească secţia de terapie intensivă astăzi, la o zi după ce a suferit o intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea unui anevrism, a declarat purtătorul său de cuvânt, Mina Andreeva. Aceasta le-a declarat că intevenţia de ieri a decurs bine.

Pentru Juncker, în vârstă de 64 de ani, va urma o perioadă de recuperare, în funcţie de care va depinde revenirea sa la birou, a mai indicat Mina Andreeva.

Mandatul lui Juncker în fruntea Comisiei Europene urma să se încheie la 31 octombrie, dar s-a prelungit din cauza amânării procedurii de învestire a noului executiv european, care va fi condus de Ursula von der Leyen, cel mai probabil de la 1 decembrie.

Juncker a mai avut probleme de sănătate în trecut. În august, a fost nevoit să absenteze de la summitul G7 din Franţa după ce a fost operat de urgenţă pentru extirparea vezicii biliare.

Fostul premier luxemburghez suferă şi de sciatică, o sechelă rămasă de pe urma unui grav accident rutier care l-a lăsat în comă timp de două săptămâni în 1989.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Jean Claude Juncker