x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jurnaliştii de la Financial Times se pregătesc de o grevă de 24 de ore

Jurnaliştii de la Financial Times se pregătesc de o grevă de 24 de ore

26 Ian 2016   •   21:02
Jurnaliştii de la Financial Times se pregătesc de o grevă de 24 de ore

Jurnaliştii de la cotidianul financiar britanic Financial Times au votat în favoarea declanşării unei greve de protest de 24 de ore, prima din istoria de 30 de ani a acestui cotidian de referinţă în lumea afacerilor, pentru a-şi proteja pensiile de modificările propuse de noul proprietar al ziarului, grupul japonez Nikkei, a informat luni organizaţia sindicală National Union of Journalists (NUJ), transmite AFP.

Potrivit unui purtător de cuvânt al sindicatului, greva ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, ziua exactă urmând să fie stabilită.

'Jurnaliştii de la Financial Times se pregătesc de o grevă de 24 de ore după eşecul discuţiilor cu echipa de conducere, din cauza refuzului de a-şi onora angajamentele cu privire la pensii asumate în urma vânzării cotidianului către Nikkei', a explicat NUJ într-un comunicat de presă.

Sindicatul susţine că Nikkei, noul proprietar al Financial Times, vrea să pună capăt schemei de pensie bazată pe ultimul salariu, un tip de plan cu beneficii definite în care pensia se bazează pe câştigurile din ultimii ani dinaintea pensionării. De asemenea, sindicatul susţine că Nikkei vrea să utilizeze aproximativ patru milioane de lire sterline din fondul de pensii al angajaţilor pentru a plăti chiria clădirii în care se află birourile Financial Times.

În schimb, conducerea cotidianului susţine că noul său fond de pensii este 'unul dintre cele mai bune' fiind la fel de bun, şi chiar în unele cazuri, mai bun decât fondul precedent, a declarat un purtător de cuvânt de la FT.

În luna iulie a anului trecut, editorul britanic Pearson a vândut publicaţia financiară 'Financial Times' companiei media Nikkei din Japonia, pentru 844 milioane de lire sterline (1,3 miliarde de dolari).

×
Subiecte în articol: financial times greva