x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-un are o nouă "superputere"

Kim Jong-un are o nouă "superputere"

11 Dec 2017   •   14:31
Kim Jong-un are o nouă "superputere"

Dictatorul Kim Jong-un “a învăţat să conducă la vârsta de trei ani” şi a reuşit să nimerească 11 găuri în prima sa rundă de golf, sunt doar două binecunoscute "legende" din Coreea de Nord. Acum, presa de stat din Coreea de Nord scrie despre o altă “superputere” a dictatorului, respectiv că acesta a urcat un munte de 2.438 de metri, scrie Daily Mail.

Presa din Phenian a scris că dictatorul în vârstă de 33 de ani a urcat Muntele Paektu, un loc sfânt pentru nord-coreeni, după ce a mers “prin zăpadă groasă” pentru a ajunge în vârf.  Cu toate acestea, imaginile îl surprind pe Kim Jong-un fără să pară obosit şi cu pantofii strălucitori, fără pic de murdărie.

Muntele Paektu a fost numit locul de naştere “sfânt” al primului dictator al Coreei de Nord, bunicul lui Kim Jong-un.

Imaginile îl surprind pe Kim la graniţa dintre Coreea de Nord şi China, unde regimul a rescris istoria, pentru a afirma că acela este locul de naştere al lui Kim Il-Sung, comunistul care a condus Coreea de Nord de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial până în 1994. În realitate, acesta s-a născut în Uniunea Sovietică.

Se crede că Muntele Paektu a fost locul celei mai violente eurpţii vulcanice din istorie şi există teama că acesta ar putea erupe din nou, din cauza testelor nucleare ale Coreei de Nord. Acum o mie de ani, vulcanul a erupt atât de violent, încât cenuşa a ajuns până în nordul Japoniei.

Analist pe apărare la Rand Corporation, Bruce Bennett, a afirmat luna trecută că unul dintre testele nucleare făcute de regimul Coreei de Nord ar putea avea efecte catastrofice.

×