x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-Un: Coreea de Nord poate face față „oricărui război provocat de SUA”

Kim Jong-Un: Coreea de Nord poate face față „oricărui război provocat de SUA”

10 Oct 2015   •   12:00
Kim Jong-Un: Coreea de Nord poate face față „oricărui război provocat de SUA”

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat sâmbătă, în timpul impunătoarei parade militare care are loc la Phenian cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a Partidului Muncitorilor, că ţara sa este pregătită să facă faţă "oricărui război provocat de SUA", informează agenţia de presă AFP.

"Astăzi, partidul nostru afirmă cu hotărâre că forţele noastre armate revoluţionare sunt capabile să facă faţă oricărui război provocat de SUA şi noi suntem gata să ne apărăm poporul şi cerul albastru deasupra patriei noastre", a subliniat liderul nord-coreean.

În cea mai mare parte a discursului său, Kim Jong-Un i-a omagiat pe cei 24 de milioane de nord-coreeni şi Partidul Muncitorilor, care se află la putere în această ţară din 1945, fiind condus de trei generaţii Kim, considerată singura dinastie comunistă din istorie. "Partidul Muncitorilor din Coreea este un partid invincibil, care formează un tot întreg cu poporul său", a spus Kim.

El i-a calificat pe membrii partidului drept "sursă a miracolului" care i-a permis unei ţări înapoiate să se transforme "într-o putere socialistă, independentă şi autonomă în materie de apărare".

Phenianul a efectuat deja trei teste nucleare, în octombrie 2006, mai 2009 şi februarie 2013, şi ameninţă să efectueze un al patrulea în cadrul programului său de arme nucleare şi de rachete, pe care această ţară l-a continuat în pofida sancţiunilor internaţionale.

AGERPRES 

×