x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficialii nord-coreeni au primit câte un exemplar din Mein Kampf de la Kim Jong-un

Oficialii nord-coreeni au primit câte un exemplar din Mein Kampf de la Kim Jong-un

18 Iun 2013   •   15:43
Oficialii nord-coreeni au primit câte un exemplar din Mein Kampf de la Kim Jong-un

Oficialii de rang înalt din Coreea de Nord au primit cadou de la liderul Kim Jong-un câte un exemplar din cartea Mein Kampf, publicată de Hitler în 1925, a dezvăluit o sursă care reprezintă statul comunist în China, pentru publicaţia New Focus International.

Cartea a fost tipărită într-un tiraj de 100 de copii, fiind dată cadou membrilor Comitetului de Apărare din Coreea de Nord pe 8 ianuarie, de ziua liderului Kim Jong-un.

"Kim Jong-un a ţinut un discurs înalţilor oficiali, afirmând că trebuie să continuăm politica tandemului dezvoltare nucleară - dezvoltare economică. Acesta a pomenit şi de faptul că Hitler a reuşit să reconstruiască Germania în scurt timp după înfrângerea din Primul Război Mondial şi a ordonat ca politica celui de-al Treilea Reich să fie studiată minuţios şi să se extragă idei practice care pot fi implementate", a dezvăluit sursa nord-coreană pentru New Focus International.

Acesta a adăugat că liderul nord-corean a subliniat faptul că sportul a fost secretul unităţii ideologice a germanilor sub Hitler, menţionând şi faptul că Hitler a excelat în ceea ce priveşte politica de planificare familială. Cu această ocazie, Kim Jong-un a cerut departamentelor de propagandă să implementeze mai bine politica "celui de-al treilea copil".

De la venirea lui Kim Jong-un la putere, familiile care au cel puţin trei copii au început să primească bonusuri precum prioritate la intrarea în facultate a copiilor, mutarea mai sus pe lista pentru obţinerea unei case sau raţii duble de hrană de sărbători.

Ri Sol-ju, soţia lui Kim Jong-un, a fost numită conducătoarea programului "al treilea copil".  

×