x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-Un se îngraşă văzând cu ochii (serviciile de securitate sud-coreene)

Kim Jong-Un se îngraşă văzând cu ochii (serviciile de securitate sud-coreene)

01 Iul 2016   •   15:00
Kim Jong-Un se îngraşă văzând cu ochii (serviciile de securitate sud-coreene)

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un s-a îngrăşat cu vreo 40 de kilograme după ce a venit la putere, în urmă cu patru ani, din cauza 'compulsiilor' sale alimentare, au anunţat vineri serviciile de securitate sud-coreene, informează AFP.

Tânărul lider nord-coreean suferă, de asemenea, de insomnie şi de paranoia în ceea ce priveşte securitatea sa personală, a informat Serviciul Naţional de Securitate al Coreii de Sud, într-un raport citit în timpul unei şedinţe parlamentare cu uşile închise.

La sosirea sa la putere, după decesul tatălui său în 2012, greutatea lui Kim Jong-Un era estimată la 90 de kilograme, a declarat pentru jurnalişti Lee Cheol-Woo, parlamentar membru al Saenuri, partid aflat la putere în Coreea de Sud, citând raportul NIS.

În 2014, greutatea lui a ajuns la 120 de kilograme şi apoi la 130 de kilograme în acest an, potrivit aceleiaşi surse.

'El suferă de insomnie. Supraveghează îndeaproape ameninţările potenţiale împotriva regimului său, inclusiv cele care vin din partea armatei, şi este obsedat de securitatea personală', a adăugat Lee.

Potrivit parlamentarului sud-coreean, 'din cauza acestor nevroze alimentare şi a consumului excesiv de alcool, este probabil că se va îmbolnăvi'.

De asemenea, Kim Jong-un este văzut adesea cu o ţigară în mână în timpul inspecţiilor sale regulate la uzine, şantiere şi ferme.

Tatăl său şi bunicul său, Kim Jong-Il şi Kim Ir-Sen, erau amândoi obezi şi fumători înrăiţi. Ei au murit din cauza unor crize cardiace.

NIS a anunţat, de asemenea, că mătuşa tânărului lider nord-coreean, Kim Kyong-Hui, personaj altădată puternic, este încă în viaţă. După ce soţul său Jang-Song-Taek a fost executat, despre ea nu se mai ştia nimic.

'Ea a devenit alcoolică după executarea soţului său, însă în prezent se află sub tratament într-o suburbie a Phenianului', a precizat Lee.

Influentul unchi al lui Kim Jong-Un a fost executat în decembrie 2013, fiind acuzat de înaltă trădare şi corupţie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un