x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-un se joacă cu focul: Coreea de Nord face un nou test cu rachete

Kim Jong-un se joacă cu focul: Coreea de Nord face un nou test cu rachete

02 Oct 2019   •   22:10
Kim Jong-un se joacă cu focul: Coreea de Nord face un nou test cu rachete

Coreea de Nord a lansat, miercuri, o nouă rachetă, conform informaţiilor furnizate de armata sud-coreeană şi de garda de coastă japoneză, la numai o zi după ce Phenianul anunţase, pentru sfârşitul săptămânii, organizarea de negocieri la nivelul grupurilor de lucru cu SUA, informează Reuters.

Statul major sud-coreean a informat că un proiectil neidentificat a fost lansat spre Marea Japoniei, din apropierea localităţii nord-coreene Wonsan, situată în provincia Kangwon, în sud-estul ţării. Garda de Coastă a Japoniei a anunţat, într-un comunicat, despre lansarea, de către Coreea de Nord, a „ceea ce pare a fi o rachetă” şi a avertizat navele să acorde atenţie informaţiilor ce vor fi difuzate ulterior pe această temă şi să nu se apropie de resturile care plutesc.

Aceasta este cea de-a 9-a lansare realizată de regimul de la Phenian, după cea mai recentă întrevedere dintre preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean, Kim Jong-un, în iunie, în zona demilitarizată ce desparte cele două Corei.

Premierul Japoniei a condamnat vehement cea mai recentă lansare de rachete balistice de către Coreea de Nord, afirmând că aceasta reprezintă o încălcare a rezoluţiilor ONU.

Abe a comunicat reporterilor că Phenianul a lansat două rachete balistice în dimineaţa zilei de miercuri.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un test rachete