x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong Un şi Xi Jinping au vorbit despre "adevărata pace"

Kim Jong Un şi Xi Jinping au vorbit despre "adevărata pace"

21 Iun 2018   •   06:33
Kim Jong Un şi Xi Jinping au vorbit despre "adevărata pace"

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au discutat despre denuclearizarea peninsulei coreene şi au evaluat întâlnirea fără precedent a lui Kim cu preşedintele SUA, Donald Trump, informează agenţia de presă KCNA de la Phenian.

 

Potrivit sursei citate, Kim Jong Un a promis să coopereze cu oficialii chinezi pentru a asigura "adevărata pace" în cadrul procesului de "deschidere a unui viitor nou".

Conform agenţiei de presă chineze Xinhua, Xi a afirmat că este încrezător în eforturile comune ale Chinei şi Coreei de Nord, care pot aduce avantaje ambelor ţări şi popoare.

Vizita de două zile a lui Kim la Beijing s-a încheiat miercuri, ultimele obiective de pe agendă fiind o expoziţie dedicată ştiinţelor agricole şi centrul de control al metroului din capitala Chinei.

A fost a treia vizită în China a liderului nord-coreean anul acesta. KCNA apreciază că relaţiile bilaterale au atins un nou nivel de dezvoltare, iar înţelegerile la vârf sunt puse în practică una după alta. Reuters consideră că - spre deosebire de prima vizită, în martie, şi de a doua, neanunţată în prealabil, în mai - evenimentul de marţi şi miercuri era de aşteptat, pentru informarea conducerii chineze despre rezultatele dialogului cu Donald Trump. AGERPRES

×