x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jurnalist-vedetă al BBC, mort la 41 de ani

Jurnalist-vedetă al BBC, mort la 41 de ani

19 Ian 2014   •   12:04
Jurnalist-vedetă al BBC, mort la 41 de ani
Sursa foto: wikipedia.org

Jurnalistul Komla Dumor, 41 de ani, cel care prezenta emisiunea "Focus on Africa" pe BBC World News, a murit subit, sâmbătă, la locuinţa sa din Londra.

Conform BBC, el ar fi suferit un atac de cord.

Născut la Accra (Gana), Dumor era licenţiat în Sociologie şi Psihologie şi avea un master la Harvard, în Administraţie Publică. În 2003, a fost desemnat Ziaristul Ganez al Anului, iar după patru ani a ajuns la BBC. Până în 2009, a fost jurnalist radio, după care a devenit gazda emisiunii Africa Business Report şi prezentator al Focus on Africa, pe BBC World News.

În numeroasele sale călătorii, a intervievat nume mari din afaceri şi politică, printre care Bill Gates şi Kofi Annan. A acoperit evenimente internaţionale importante, cum ar fi Cupa Mondială din Africa de Sud, funeraliile lui Kim Jong-il, masacrul din Norvegia sau nunta prinţului William cu Kate Middleton. Luna trecută, a transmis de la funeraliile lui Nelson Mandela.

Revista New Africa l-a inclus, anul trecut, pe lista celor mai influenţi 100 de africani.

Dumor a prezentat ultima sa emisiune cu o zi înainte de a muri.

"Energia şi entuziasmul Africii păreau să strălucească din toate reportajele sale", a spus Peter Horrocks, BBC Global News Director. "A adus în munca sa adâncă înţelegere, mare curaj, bucurie fermecătoare şi carismă. Prietenii lui Komla din Africa şi din lume vor fi la fel de devastaţi ca noi de această veste şocantă", a mai spus Horrocks.

Preşedintele Ganei, John Dramani Mahama, a scris pe Twitter că ţara sa a pierdut unul dintre cei mai buni ambasadori.

×
Subiecte în articol: Komla Dumor bbc