x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kremlinul consideră că Trump și Putin au multe de vorbit

Kremlinul consideră că Trump și Putin au multe de vorbit

04 Noi 2017   •   17:20
Kremlinul consideră că Trump și Putin au multe de vorbit

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Donald Trump ar trebui "să găsească posibilitatea de a avea o discuţie amplă", a apreciat sâmbătă Kremlinul, cu o săptămână înainte ca cei doi lideri să participe la summitul Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC), care se va desfăşura în Vietnam, informează EFE. 

Atât Kremlinul, cât şi însuşi Trump au anunţat că se depun eforturi pentru ca o astfel de întâlnire să aibă loc în marginea summitului APEC, care se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 noiembrie la Danang (Vietnam). 

Sunt multe aspecte de discutat de către cei doi şefi de stat, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, şi ar fi în interesul ambelor ţări ca "cei doi preşedinţi să găsească posibilitatea de a avea o discuţie amplă". Conflictul sirian este una dintre aceste teme de discuţie, dar soluţionarea sa "presupune eforturi comune pentru a obţine un rezultat mai bun", a adăugat Peskov. 

Totuşi, Peskov a declarat, potrivit agenţiei RIA, citată de Reuters, că în ceea ce priveşte situaţia din Coreea de Nord, momentan nu există nicio cooperare între Rusia şi SUA. "Deocamdată nu există nicio cooperare. Doar schimburi periodice de opinii", a explicat el. 

Într-un interviu difuzat în ajun de postul de televiziune american Fox News, Trump a dat asigurări că "Putin este foarte important" pentru Statele Unite şi "poate ajuta cu Coreea de Nord". Liderul de la Casa Albă a indicat şi Siria şi Ucraina printre subiectele pe care le-ar putea aborda în discuţia cu Putin.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Kremlin Vladimir Putin donald trump