x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lavrov: Amenințările cu sancțiuni demonstrează "rea voință" din partea Occidentului

Lavrov: Amenințările cu sancțiuni demonstrează "rea voință" din partea Occidentului

26 Feb 2015   •   13:26
Lavrov: Amenințările cu sancțiuni demonstrează "rea voință" din partea Occidentului

Rusia a declarat joi că noile amenințări cu sancțiuni formulate de către Occident la adresa sa reflectă "reaua voință" a Washingtonului și Bruxellesului de a respecta acordurile de pace privind Ucraina, relatează France Presse, conform Agerpres.

'În spatele acestor apeluri se ascunde reaua voință a protagoniștilor — SUA și Uniunea Europeană — de a încerca punerea în aplicare a ceea ce s-a convenit la Minsk în 12 februarie', a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, referindu-se la încetarea focului în estul Ucrainei, negociată sub supravegherea Franței și a Germaniei, cu participarea Rusiei.

'Cred că totul poate fi explicat foarte simplu. Ei încearcă să alimenteze isteria publică și să deturneze atenția de la necesitatea aplicării acordurilor de la Minsk', a adăugat el.

'Toată lumea înțelege perfect că nu există un armistițiu ideal', a spus în continuare Lavrov, invocând faptul că Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a raportat o scădere în intensitate a confruntărilor.

×