x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Legioneloza, boala care face ravagii în New York! Şapte oameni au murit deja

Legioneloza, boala care face ravagii în New York! Şapte oameni au murit deja

04 Aug 2015   •   17:23
Legioneloza, boala care face ravagii în New York! Şapte oameni au murit deja
Sursa foto: antena3.ro

Şapte oameni au murit la New York, SUA,  de boala legionarului de la jumătatea lunii iulie şi 64 au fost spitalizate, au anunţat marţi autorităţile sanitare, menţionate de AFP. În total 81 de persoane s-au îmbolnăvit de această formă de pneumonie, provocată de bacterii descoperite în sistemele de climatizare ale mai multor imobile din sudul cartierului Bronx, potrivit aceleiaşi surse.

În precedentul bilanţ se anunţau patru morţi şi 55 de persoane spitalizate. Persoanele decedate aveau toate o anumită vârstă şi probleme medicale, au precizat autorităţile. Primăria urma să controleze din nou marţi cinci sisteme de climatizare, dezinfectate după ce se pusese în evidenţă existenţa bacteriei. Printre acestea se află cele de la spitalul Lincoln şi un hotel.

Municipalitatea a repetat că aprovizionarea cu apă potabilă la New York, fântânile arteziene şi piscinele nu sunt 'afectate de legioneloză'.

Şi anul trecut s-au semnalat câteva cazuri la New York.

Boala legionarului este o formă de infecţie pulmonară gravă, provocată de o bacterie extrem de răspândită, care se dezvoltă în circuitele urbane de distribuţie a apei calde, în sistemele de climatizare etc. Bacteria se poate răspândi în aer sub formă de 'aerosoli proveniţi, de exemplu, de la turnurile de răcire'. Infecţia apare ca urmare a inhalării de picături de apă contaminate, iar incubaţia durează între două şi zece zile, simptomele fiind febră, tuse şi expectoraţii posibil cu urme de sânge.

Numele de boala legionarului provine de la prima epidemie cunoscută, apărută în 1976 într-un hotel din Philadelphia unde avea loc o conferinţă a American Legion, principala asociaţie a foştilor combatanţi din ţară, încheie AFP.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Legioneloza boala legionarului new york sua