x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Legiştii olandezi au examinat trupurile victimelor zborului MH17 într-o gară! Primele concluzii ale experţilor (VIDEO)

Legiştii olandezi au examinat trupurile victimelor zborului MH17 într-o gară! Primele concluzii ale experţilor (VIDEO)

21 Iul 2014   •   14:45
Legiştii olandezi au examinat trupurile victimelor zborului MH17 într-o gară! Primele concluzii ale experţilor (VIDEO)
Sursa foto: ROBERT GHEMENT/EPA

O echipă de anchetatori olandezi a examinat astăzi rămăşiţele pământeşti ale victimelor zborului MH17 depuse în vagoanele unui tren în staţia Torez, din Ucraina. Gara se află aproape de locul catastrofei, într-o zonă controlată de rebelii proruşi. Însoţiţi de reprezentanţi ai OSCE, anchetatorii au deschis cinci vagoane.

Potrivit jurnaliştilor de la Russia Today, în vagoanele frigorifice observatorii OSCE ar fi găsit 196 de cadavre.

Această informaţie nu a fost însă confirmată de şeful misiuneii OSCE în Ucraina, Alexander Hug, care a declarat că a văzut trupurile neînsufşeţite puse în saci însă nu le-a numărat. Medicii legişti susţin că trupurile neînsufleţite ale pasagerilor zborului MH17 au zăcut mai multe zile în căldură, fiind într-o avansată stare de putrefacţie.

Cel puţin trei vagoane frigorifice în care se află trupurile neînsufleţite ale pasagerilor zborului MH17 se deplasează din oraşul Torez, aflat în apropierea locului unde s-a prăbuşit avionul Malaysia Airlines, către Donetk, scrie Russia Today. Alte surse susţin însă că vagoanele ar fi încă în Torez, autorităţile de la Kiev urmând să decidă destinaţia celor trei vagoane.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat că ancheta privind prăbuşirea zborului MH17, al companiei Malaysia Airlines, va fi condusă de autorităţile din Olanda.

Citește și Apocalipsa vine AZI
13 Apocalipse pe care le-am ratat și încă una, care va veni



"Olanda a fost de acord să conducă acţiunile, nu doar cele de transferare a trupurilor neînsufleţite, dar şi cele de coordoare a anchetei privind prăbuşirea aeronavei", a declarat preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

În Olanda, premierul Mark Rutte a declarat că obiectivul ţării sale este ca trenul să plece spre zona controlată de trupele guvernamentale ucrainene, relatează AFP, citată de Agerpres. "Separatiştii au afirmat că observatorii internaţionali trebuie să fie prezenţi la plecarea trenului. Experţii olandezi sunt observatori internaţionali, ei pot să îndeplinească acest rol", a explicat Rutte.

Kievul este dispus să predea partenerilor săi occidentali, în special Olandei, 'ţara care a suferit cel mai mult', coordonarea anchetei asupra prăbuşirii avionului companiei Malaysia Airlines şi să asigure transportul rămăşiţelor pământeşti ale victimelor la Amsterdam, a declarat luni premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk.

'Ucraina este dispusă să transmită partenerilor noştri occidentali rolul de coordonare a anchetei privind circumstanţele producerii tragediei aeriene, iar Olanda ar putea conduce acest proces', a afirmat şeful guvernului ucrainean. În acelaşi timp, el a spus că nu are dubii că avionul de linie malaezian a fost a fost doborât cu o rachetă din cadrul sistemului de rachete antiaerian BUK-M1, care a fost folosit de 'profesionişti'.

×