x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Leonardo DiCaprio, primit în audienţă de Papa Francisc

Leonardo DiCaprio, primit în audienţă de Papa Francisc

28 Ian 2016   •   18:03
Leonardo DiCaprio, primit în audienţă de Papa Francisc

Papa Francisc l-a primit joi în audienţă pe actorul şi producătorul american de film Leonardo DiCaprio, care i-a vorbit suveranului pontif despre angajamentul său privind protejarea mediului înconjurător, scrie AFP.

Vaticanul nu a prezentat alte detalii ale întâlnirii care s-a desfăşurat într-un cadru privat şi se numără printre sutele de audienţe pe Papa Bergoglio le acordă anual.

Crescut la Los Angeles într-o familie catolică cu origini italiene şi germane, Leonardo DiCaprio se declară ateu.

Starul de 41 de nai a primit la 22 ianuarie premiul Crystal Award, în cadrul Forumului economic mondial de la Davos, pentru eforturile sale în sprijinul protecţiei mediului.

Din 1998, DiCaprio este preşedintele unei fundaţii îi poartă numele şi se ocupă de conservarea biodiversităţii, finanţarea proiectelor pentru protejarea oceanelor şi a spaţiilor naturale şi care luptă pentru combaterea consecinţelor nefaste ale schimbărilor climatice.

Actorul, care a debutat în cinematografie în 1991 şi a cunoscut succesul în 1997, cu rolul din pelicula ''Titanic'', este nominalizat la premiile Oscar 2016, la categoria ''Cel mai bun actor în rol principal'' pentru interpretarea sa din ''The Revenant''. El a fost nominalizat de patru ori la Oscar, nu a obţinut încă prestigioasa statuetă, dar are mari şanse la ediţia din acest an, a cărei gală a laureaţilor va avea loc la 28 februarie, la Los Angeles.

×