x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Libia: Paza de coastă a interceptat 156 de migranţi încercând să ajungă în Europa pe mare

Libia: Paza de coastă a interceptat 156 de migranţi încercând să ajungă în Europa pe mare

23 Iul 2018   •   10:31
Libia: Paza de coastă a interceptat 156 de migranţi încercând să ajungă în Europa pe mare

Marina libiană a anunţat, duminică, că 156 de migranţi au fost interceptaţi de paza de coastă în două incidente separate în timp ce încercau să ajungă în Europa pe mare, informează luni dpa. 

Paza de coastă a ţării a oprit duminică o barcă de cauciuc transportând 116 migranţi, inclusiv cinci femei, în largul oraşului Zuwara (vest), a declarat purtătorul de cuvânt al marinei, Ayoub Qasim. 

Migranţii de diferite naţionalităţi africane au fost transportaţi la o bază maritimă din capitala Tripoli, a adăugat el. 

Anterior, 40 de migranţi, inclusiv opt femei şi un copil, au fost opriţi la bordul unei ambarcaţiuni de cauciuc sâmbătă noapte, de asemenea în largul Zuwara. 

Cei 40 de migranţi erau 19 marocani, 16 nigerieni, patru egipteni şi un bărbat sirian, a declarat centrul de presă al marinei pe pagina sa de Facebook. 

În ultimele luni, garda de coastă libiană a anunţat interceptarea unor ambarcaţiuni diferite transportând sute de migranţi care se îndreptau spre Europa traversând Marea Mediterană. 

Libia a fost cuprinsă de haos după revolta din 2011 care l-a răsturnat pe dictatorul Muammar Gaddafi. 

Ţara nord-africană a devenit de atunci o poartă către Europa pentru persoanele ce fug de război, persecuţii şi sărăcie în ţările lor de origine. AGERPRES

×
Subiecte în articol: migranti pe mare libia