x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liceanul care a dat primul mesaj de ajutor, găsit în interiorul feribotului naufragiat săptămâna trecută

Liceanul care a dat primul mesaj de ajutor, găsit în interiorul feribotului naufragiat săptămâna trecută

24 Apr 2014   •   14:03
Liceanul care a dat primul mesaj de ajutor, găsit în interiorul feribotului naufragiat săptămâna trecută

Corpul liceeanului care a sunat primul, înaintea echipajului, la numărul de urgenţă în timpul naufragiului feribotului în largul Coreii de Sud, a fost găsit de scafandri.

Adolescentul, identificat doar cu numele de familie, Choi, a apelat numărul de urgenţă 119 la ora 08.52 miercuri, 16 aprilie, cu trei minute înainte de trimiterea primului semnal de urgenţă de către echipajul Sewol, feribot ce avea la bord sute de persoane, în mare majoritate liceeni.

"Salvaţi-ne. Nava se scufundă", implora băiatul. Corpul lui a fost recuperat din interiorul navei de către scafandri joi dimineaţa şi a fost identificat de părinţi, conform Yonhap. El era unul dintre cei 352 de elevi care se aflau la bordul navei pentru o excursie cu şcoala.

Bilanţul oficial al tragediei comunicat joi este de 171 de morţi şi 131 de persoane date dispărute, cel mai probabil moarte.

Două treimi dintre membrii echipajului au supravieţuit. Căpitanul şi echipajul sunt criticaţi pentru lentoarea reacţiilor în timpul naufragiului, reproşându-li-se că au întârziat evacuarea navei. Sewol era imobilizată după un şoc şi nu a început să se scufunde decât 40 de minute mai târziu. în tot acest timp, mesajele comunicate pasagerilor în difuzoare au fost să rămână la locurile lor. Când nava a început să se scufunde, era prea târziu pentru operaţiunea de salvare. Căpitanul şi 11 membri supravieţuitori ai echipajului au fost arestaţi.

×
Subiecte în articol: naufragiu feribot sewol liceeni morti disparuti