x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama, felicitat pe Twitter de liderii europeni. Barroso: Abia aştept să ne continuăm munca împreună

Barack Obama, felicitat pe Twitter de liderii europeni. Barroso: Abia aştept să ne continuăm munca împreună

07 Noi 2012   •   09:04
Barack Obama, felicitat pe Twitter de liderii europeni. Barroso: Abia aştept să ne continuăm munca împreună

Mai mulţi lideri europeni i-au transmis, încă de la primele ore, mesaje de felicitarea președintelui reales la Casa Albă, Barack Obama.

Prin intermediul rețelei de socializare Twitter, Martin Schulz și Jose Manuel Barroso au fost primii care și-au exprimat opiniile. şi premierul britanic David Cameron și-a exprimat dorința de a continua colaborarea cu ”prietenul” său Barack Obama.

Primul care a reacţionat a fost preşedintele Consiliului Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, pe contul său de Twitter. "Foarte bucuros de realegerea preşedintelui Obama", a scris el în olandeză, după care a postat alte două mesaje, în olandeză şi franceză, în care se declara "bucuros de alegerea preşedintelui Obama".

Liderul Partidului European, Martin Schulz, l-a felicitat atât pe Barack Obama cât și pe Joe Biden, viitorul vicepreședinte, menționând că ”ceea ce unește UE și SUA e mult mai puternic decât ceea ce le desparte.”



La rândul lui, președintele Consiliului European, Jose Manuel Barroso, i-a transmis lui Obama că se așteaptă la relații mai strânse între SUA și UE de acum înainte.



Primul ministrul britanic David Cameron și-a exprimat dorința de a continua colaborarea cu ”prietenul” său Barack Obama.



Tot pe contul său de Twitter, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, i-a adresat "felicitări călduroase" preşedintelui Obama şi a apreciat că "legătura transatlantică rămâne în continuare la fel de importantă pentru pace şi securitate, şi că preşedintele Barack Obama a dat dovadă de un mare leadership menţinând-o puternică".

×