x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Londra: Doi români, între victime

Londra: Doi români, între victime

24 Mar 2017   •   20:20
Londra: Doi români, între victime

Prim-ministrul britanic, Theresa May, a confirmat, ieri, că persoanele rănite în atacul de miercuri din fața Palatului Westminster sunt de mai multe naționalități și includ 12 britanici, trei elevi francezi, doi români, patru sud-coreeni, un german, un polonez, un irlandez, un italian, un chinez, un american și doi greci, transmit Reuters și DPA.

În atac au fost răniți și trei polițiști. Trei persoane și-au pierdut viața în incident, un polițist britanic de 48 de ani, Keith Palmer, un bărbat între 40 și 50 de ani și o femeie de 43 de ani, Aysha Frade, care avea naționalitate britanică, dar era de origine spaniolă. Autorul atacului a fost împușcat mortal de poliție. Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a declarat ieri, pentru AGERPRES, că românca rănită în atentatul de la Londra a suferit o „intervenție chirurgicală complicată”, iar starea acesteia continuă să fie critică. Cei doi tineri români răniți în atacul de miercuri urmau să se căsătorească, a mai precizat Mihalache. Ei veniseră ca turiști în capitala britanică și sărbătoreau acolo ziua unuia dintre ei. Tinerii se aflau pe podul Westminster, atunci când teroristul a intrat cu maşina în mulţime. Femeia a fost practic aruncată de pe pod, în Tamisa. Tânărul are o fractură la picior, însă se află în afara oricărui pericol. Potrivit AGERPRES, președintele României, Klaus Iohannis, a avut o convorbire telefonică, ieri, cu premierul Theresa May, cu care a discutat despre atacul terorist de la Londra. Cei doi au discutat și despre situația cetățenilor români răniți în atacul de miercuri, premierul britanic exprimând regretele sale și speranța că starea de sănătate a acestora, mai ales a româncei aflate încă în stare critică, se va ameliora.

Premierul britanic a avut o convorbire telefonică și cu șeful guvernului de la București, Sorin Grindeanu, cu care a discutat despre cetățenii români răniți.

×
Subiecte în articol: Theresa May