x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incident teorist la Londra. Cel puţin 5 morţi în urma atacului de pe Westminster Bridge. Doi români au fost răniţi. Femeia este în stare gravă, după ce a fost aruncată în Tamisa

Incident teorist la Londra. Cel puţin 5 morţi în urma atacului de pe Westminster Bridge. Doi români au fost răniţi. Femeia este în stare gravă, după ce a fost aruncată în Tamisa

22 Mar 2017   •   18:41
Incident teorist la Londra. Cel puţin 5 morţi în urma atacului de pe Westminster Bridge. Doi români au fost răniţi. Femeia este în stare gravă, după ce a fost aruncată în Tamisa

UPDATE O femeie şi un bărbat sunt cei doi români răniţi în atentatul din Londra. Cei doi se aflau în Londra ca şi turişti. Femeia a fost aruncată în Tamisa şi recuperată ulterior. Din păcate, este în stare gravă, după cum a anunţat Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie la Antena 3. Tânăra este conectată la aparate. De cealaltă parte, bărbatul este într-o stare bună. Mâine, acesta ar fi urmat să-şi sărbătorească ziua de naştere, acesta fiind şi motivul pentru care se aflau în capitala Marii Britanii.

Cel putin 5 persoane si-au pierdut viata, iar alte 40 au fost ranite. Autoritatile au facut public si numele politistului ucis - Keith Palmer avea 48 de ani, dintre care 15 in Politie.

UPDATE Doi români au fost răniți în incidentele care au avut loc miercuri după-amiază în capitala Marii Britanii. Două persoane au fost împușcate, iar mai multe au fost rănite de o mașină pe podul Westminster din apropiere. Poliția britanică tratează evenimentul drept un incident terorist, până la descoperirea altor probe. Autoritățile engleze au anunțat că patru persoane au murit.

20.50. „Este vorba despre o doamnă și un domn”, a spus despre cei doi răniți Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra. „În momentul de față se află la Royal Hospital. Din ceea ce știu eu, în cazul domnului leziuni sunt minore. E vorba de fractură sau o chestiune de genul ăsta”, a adăugat Dan Mihalache.

20.41 Ministerul român al Afacerilor Externe exprimă profundul regret şi condoleanţe pentru pierderea de vieţi omeneşti în urma atacului care a avut loc miercuri la Londra şi precizează că, "din cele mai recente informaţii obţinute de la autorităţile locale, au fost identificate două persoane de cetăţenie română care au fost rănite".

Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenţei medicale, se arată într-un comunicat al MAE transmis AGERPRES.

"În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprimă întreaga solidaritate cu poporul britanic", subliniază sursa citată.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord monitorizează în continuare evoluţia situaţiei, menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări, precizează MAE.

Potrivit MAE, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

20.27. „Din cele mai recente informații obținute de la autoritățile locale, au fost identificate 2 persoane de cetățenie română care au fost rănite. Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenţei medicale”, se arată într-un comunicat al MAE. 

20:00. Bilanț oficial: patru morți și 20 de răniți în urma atacului de astăzi din capitala Marii Britanii. Printre persoanele decedate se află și atacatorul. El ar fi acționat de unul singur, potrivit informațiilor furnizate de autorități. Celelalte trei persoane decedate sunt un polițist, rănit grav la sediul Parlamentului cu un cuțit, și două persoane aflate pe pod.

 

UPDATE Cel puţin două persoane au murit în urma atacului terorist care a avut loc miercuri în apropiere de sediul Parlamentului britanic, potrivit unor surse citate de postul Sky News. 

Un comandant din cadrul Scotland Yard a declarat într-o scurtă informare de presă că "există mai multe persoane rănite în incident, inclusiv poliţişti", dar nu a furnizat mai multe detalii. 

El a făcut un apel la martorii incidentului să ia legătura cu autorităţile, iar la cei care au făcut fotografii sau filmări în zona atacului, să le predea anchetatorilor. 

Anterior, un reprezentant al spitalului londonez St. Thomas, unde au fost transportate victimele, declarase că o femeie a murit şi că unele dintre persoanele aflate în grija medicilor au suferit răni grave. 

Bilanţul iniţial al incidentului de pe podul Westminster era de cel puţin 12 răniţi. 

Un poliţist a fost înjunghiat în dreptul uneia dintre intrările în clădirea Parlamentului, iar individul care îl atacase cu un cuţit a fost împuşcat

 

Stire intitiala O femeie a murit în urma atacului de miercuri de pe Podul Westminster din Londra, anunţă The Guardian, citând surse medicale preluate Press Association. 

Sursa citată precizează că multe dintre persoanele rănite aflate în grija medicilor de la spitalul londonez St. Thomas au suferit "răni cumplite". 

Postul BBC rezumă principalele momente ale incidentului de securitate care a avut loc miercuri în zona de lângă sediul Parlamentului, incident pe care Poliţia Metropolitană îl califică drept unul de natură teroristă. 

În jurul orei locale 14:40, un autoturism marca Hyunday, de culoare gri, a intrat în zona rezervată pietonilor de pe Podul Westminster şi i-a lovit pe trecătorii care i-au ieşit în cale. 

Maşina a circulat pe trotuar până în apropierea uneia dintre intrările în sediul Parlamentului, unde s-a izbit de un gard. 

Şoferul a coborât de la volan şi s-a îndreptat în fugă spre intrarea în sediul Legislativului. Poliţiştii care păzeau incinta l-au oprit, moment în care bărbatul l-a înjunghiat pe unul dintre oamenii legii. Martorii au declarat că atacatorul a fost împuşcat în timp ce se pregătea să atace cu cuţitul încă un poliţist. 

Incidentul este tratat drept un atac terorist, a anunţat Poliţia Metropolitană într-un mesaj de Twitter preluat de mass-media britanice. 

"Tratăm incidentul drept un atac terorist până la momentul când vom avea mai multe informaţii", a precizat sursa citată.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Westminster Bridge