x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lopez Obrador a câştigat scrutinul prezidenţial din Mexic

Lopez Obrador a câştigat scrutinul prezidenţial din Mexic

02 Iul 2018   •   12:42
Lopez Obrador a câştigat scrutinul prezidenţial din Mexic

Politicianul naţionalist, de stânga, Andres Manuel Lopez Obrador, a câştigat scrutinul prezidenţial din Mexic, cu aproximativ 53% din voturi, potrivit unei numărători efectuate de autorităţile electorale mexicane, scrie The Guardian.

Andres Manuel Lopez Obrador, în vârstă de 64 de ani, susţinut de Mişcarea Regenerării Naţionale şi alianţa Juntos Haremos Historia, a promis că va lupta împotriva corupţiei, a cartelurilor de droguri şi a inegalităţii din Mexic.

Principalul rival al lui Lopez Obrador, Ricardo Anaya, de la Partidul Acţiunii Naţionale, a obţinut 22% din voturi, în timp ce fostul ministru de finanţe, Jose Antonio Meade, a obţinut 16% din voturi.

La scurt timp după anunţarea rezultatelor, Lopez Obrador a afirmat că va răsplăti încrederea pusă în el de către milioane de mexicani. “Voi guverna cu corectitudine şi justiţie. Nu vă voi dezamăgi. Nu voi trăda oamenii”, a spus acesta.

De asemenea, Lopez Obrador a afirmat că “îl va pune la punct” pe Donald Trump, va renegocia Acordul nord-american de Comerţ (NAFTA) şi va chema SUA să dea socoteală la ONU în cazul în care preşedintele Trump va construi zidul de la frontiera de sud a Statelor Unite.

×