x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe LUPTE GRELE între trupele israeliene şi Hamas

LUPTE GRELE între trupele israeliene şi Hamas

19 Iul 2014   •   15:31
 LUPTE GRELE între trupele israeliene şi Hamas
Sursa foto: JIM HOLLANDER/EPA

Trupele israeliene au intrat sâmbătă în confruntări directe cu combatanţii mişcării islamiste Hamas la graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza, a anunţat ministrul israelian al securităţii, Yitzhak Aharonovich, citat de agenţiile internaţionale de presă.

La rândul ei, gruparea Hamas susţine că a efectuat o operaţiune 'în spatele liniilor inamice', adică pe teritoriul Israelului, informaţie neconfirmată de statul evreu. 

De pe data de 8 iulie aviaţia militară israeliană a efectuat zilnic raiduri aeriene asupra Fâşiei Gaza, teritoriu controlat de mişcarea Hamas, iar joi seară a fost iniţiată faza terestră a operaţiunii. Obiectivul guvernului condus de premierul Benjamin Netanyahu este anihilarea capacităţii militare a acestei grupări islamiste şi neutralizarea reţelei sale tuneluri subterane pe care le-ar putea folosi aceasta pentru a se infiltra pe teritoriul israelian.

În aceste 12 zile de campanie militară cel puţin 324 de palestinieni au fost ucişi şi 2.280 răniţi, majoritatea victimelor fiind civili. De partea israeliană s-au confirmat doi morţi în rândul civililor în urma atacurilor mişcării Hamas, iar un soldat ar fi fost ucis sâmbătă de un proiectil antitanc lansat greşit de trupele israeliene.

Citește și Apocalipsa vine AZI
13 Apocalipse pe care le-am ratat și încă una, care va veni




×
Subiecte în articol: israel hamas razboi fasia gaza