x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lupte grele la Lugansk. Kievul susţine că a capturat două blindate ruseşti în estul Ucrainei

Lupte grele la Lugansk. Kievul susţine că a capturat două blindate ruseşti în estul Ucrainei

21 Aug 2014   •   14:01
Lupte grele la Lugansk. Kievul susţine că a capturat două blindate ruseşti în estul Ucrainei

Kievul susţine că a capturat, în timpul luptelor din Lugansk, două blindate ce aparţin unei divizii aeropurtate a armatei ruse, precum şi documente care certifică apartenenţa lor, însă fără a prezenta dovezi pe moment, informează AFP, conform Agerpres. "În luptele de lângă Lugansk, soldaţi ucraineni au capturat două blindate ale diviziei aeropurtate din Pskov, Rusia. Într-unul dintre vehicule a fost găsit un set de documente: un permis de conducere şi documente militare. Personalul şi vehiculele aparţin unităţii militare 74268 a primei companii de paraşutişti din cadrul forţelor aeropurtate din Pskov", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Andrii Lâsenko.

Dacă aceste informaţii se dovedesc adevărate, atunci se poate vorbi despre prima dovadă privind implicarea forţelor regulate ruse în conflictul din estul Ucrainei. Rusia este acuzată de Kiev şi de alte ţări occidentale că ar permite tranzitarea de arme şi de combatanţi pe la frontiera sa, acuzaţie dezminţită mereu de Moscova.

Un lider separatist a declarat săptămâna trecută că a primit întăriri compuse din 1.200 de oameni antrenaţi în Rusia şi din zeci de blindate, lucru confirmat de preşedintele ucrainean Petro Poroşenko. Moscova, la rândul său, a dezminţit şi aceste declaraţii.

×