x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron acuză: Turcia lucrează cu „intermediari ai grupării Stat Islamic”

Macron acuză: Turcia lucrează cu „intermediari ai grupării Stat Islamic”

03 Dec 2019   •   20:50
Macron acuză: Turcia lucrează cu „intermediari ai grupării Stat Islamic”

Preşedintele francez, Emmanuel Macron (foto) a declarat, marţi, că Turcia lucrează uneori cu intermediari ai grupării teroriste Stat Islamic (SI), reproşându-i că luptă în prezent împotriva kurzilor aliaţi ai coaliţiei internaţionale din Siria împotriva jihadiştilor, relatează AFP şi Reuters.

„Duşmanul comun sunt astăzi grupurile teroriste. Îmi pare rău să spun, dar nu avem aceeaşi definiţie privind terorismul în jurul mesei”, a spus preşedintele francez în cadrul unei conferinţe de presă alături de Donald Trump.

„Când mă uit la Turcia, văd că luptă în prezent împotriva celor care au luptat alături de noi. Şi uneori lucrează cu intermediari ai SI”, a declarat Macron presei cu puţin timp înainte de începerea summitului NATO de la Londra, precedat de schimburi dure de replici între liderul francez şi cel turc, Recep Tayyip Erdogan.

Macron a respins cu acest prilej un apel al lui Donald Trump către Franţa şi celelalte state europene privind repatrierea combatanţilor străini, afirmând că nu reprezintă o prioritate. El a subliniat că aliaţii trebuie să fie concentraţi asupra combaterii SI, care nu a fost încă învinsă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Macron turcia erdogan