x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron, contracte în India de 13 miliarde de euro. Pregătiri pentru vizita la București

Macron, contracte în India de 13 miliarde de euro. Pregătiri pentru vizita la București

de Dan Constantin    |    10 Mar 2018   •   15:35
Macron, contracte în India de 13 miliarde de euro. Pregătiri pentru vizita la București

Contracte, memorandumuri, acorduri care acoperă afaceri de circa 13 miliarde euro reprezintă bilanțul economic al vizitei Președintelui Franței în India. Potrivit presei franceze,vizita lui Macron are ca principal obiectiv întărirea prezenței franceze în subcontinentul indian care reprezintă o zonă de un puternic dinamism economic. Principala tranzacție anunțată sâmbătă este livrarea de motoare de avion către India de compania Safran, în valoare de 12 miliarde euro.

Din surse diplomatice aflăm că președintele Macron are în agendă și o vizită în România. Calendarul vizitei nu este încă anunțat dar prezența Președintelui Franței la București va fi legată și de semnificația Centenarului, de relațiile strânse în plan politico-militar dintre cele două țări.Misiunea militară a Franței a avut o contribuție importantă la refacerea armatei române și obținerea victoriilor din 1917 de la Mărășești, Mărăști și Oituz.

 Acum, România și Franța au o relație întărită de un parteneriat strategic. Vizita lui Macron are ca obiectiv și umplerea de conținut pentru perioada următoare a unor domenii ale acestui parteneriat, fiind vizate cooperări în industria de armament, inclusiv prin transfer tehnologic în România. 

  •  

×
Subiecte în articol: emmanuel macron