x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron spune că trebuie lăsată deschisă posibilitatea de a trimite poliţişti în şcoli

Macron spune că trebuie lăsată deschisă posibilitatea de a trimite poliţişti în şcoli

06 Noi 2018   •   14:17
Macron spune că trebuie lăsată deschisă posibilitatea de a trimite poliţişti în şcoli

Preşedintele francez Emmanuel Macron susţine că trebuie lăsată deschisă posibilitatea de a trimite poliţişti în şcoli, dar că "întotdeauna comunitatea pedagogică este cea care decide", relatează AFP. 

"Este o violenţă intolerabilă, i-am cerut ministrului să reacţioneze, a avut loc o primă reacţie şi mi-aş dori să mergem mult mai departe", a explicat Macron într-un interviu înregistrat luni seară şi difuzat marţi de Europe 1, în legătură cu apariţia, în octombrie, a unei înregistrări video care arată un elev ce îşi ameninţă profesoara cu un pistol fals într-un liceu din Créteil. 

"Tinerii au nevoie de securitate în exterior, dar au nevoie de autoritate în şcoală", a subliniat şeful statului, pentru care "autoritatea în şcoală" înseamnă în primul rând "autoritatea directorului instituţiei şi a profesorului". 

Pentru a lupta împotriva violenţei în şcoală, guvernul a promis la 26 octombrie o serie de măsuri de securitate şi nu a exclus nici trimiterea de forţe de ordine în cadrul unităţilor şcolare în "momentele de tensiune". 

Planul de acţiune împotriva violenţelor în şcoală urmează a fi prezentat până la 15 decembrie, măsurile ce implică mai multe ministere (Educaţie, Justiţie, Interne) şi colectivităţile locale necesitând câteva săptămâni de pregătire. 

"Teama va schimba tabăra", a spus Emmanuel Macron, evocând "ceea ce vedem în şcoală, în cartierele republicii (...), împotriva forţelor de ordine". "Este o muncă în profunzime, în planul civilizaţiei, moralei, educaţiei, culturii şi securităţii", a adăugat el. 

În cartiere, "în materie de luptă împotriva traficului de droguri şi a bandelor, ne vom întări semnificativ", a mai spus Macron, promiţând în curând anunţuri cu noi măsuri.http://www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: emmanuel macron