x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: 16 români sunt blocaţi la Gaziantep (Turcia)

MAE: 16 români sunt blocaţi la Gaziantep (Turcia)

11 Ian 2017   •   14:51
MAE: 16 români sunt blocaţi la Gaziantep (Turcia)

Ministerul Afacerilor Externe a informat miercuri că un număr de 16 persoane se află în acest moment blocate la Gaziantep, Turcia, ca urmare a anulării curselor aeriene din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. 

"Conform informaţiilor obţinute până la acest moment de la cetăţeanul român care s-a adresat misiunii diplomatice în vederea solicitării asistenţei consulare, un număr de 16 persoane se află în acest moment blocate la Gaziantep", a precizat MAE. 

Potrivit sursei citate, Ambasada României la Ankara are în atenţie situaţia cetăţenilor români blocaţi în Gaziantep, monitorizează situaţia în permanenţă şi este pregătită să acorde asistenţă consulară în funcţie de solicitări. 

"Misiunea diplomatică a menţinut permanent legătura cu cetăţenii români afectaţi care s-au adresat ambasadei solicitând sprijin. Imediat după semnalarea situaţiei, Ambasada României la Ankara a luat legătura cu operatorul aerian ale cărui zboruri au fost anulate pentru a se asigura că cetăţenilor români le sunt respectate drepturile, în sensul asigurării condiţiilor de cazare şi masă", a menţionat MAE. 

Ministerul Afacerilor Externe mai informează că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară Ambasadei României la Ankara apelând 0090 532.318.1726 (telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice) sau 0090 312.44.77.940 apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. 

De asemenea, MAE reiterează atenţionările de călătorie, emise în ultima perioadă, adresate cetăţenilor români, care se află sau călătoresc în străinătate, referitoare la înrăutăţirea severă a condiţiilor meteorologice. Informaţii referitoare la condiţiile meteorologice şi restricţiile de circulaţie impuse de autorităţile străine sunt actualizate şi postate constant pe site-ul MAE. AGERPRES

×