x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Bulgaria: Cod galben de ninsoare

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Bulgaria: Cod galben de ninsoare

26 Ian 2021   •   10:25
MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Bulgaria: Cod galben de ninsoare

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria că, în perioada 26 – 27 ianuarie, o porțiune însemnată a teritoriului țării se va afla sub cod galben de ninsoare.

Astfel, a fost emis un cod galben pentru căderi de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare pentru regiunile Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Smolian, Stara Zagora, Kârdjali, Haskovo, Yambol, Sliven, Burgas, Şumen, Varna şi Dobrici. Precipitaţiile vor înregistra cantităţi de până la 25 - 30 mm, iar condiţiile meteorologice vor fi prielnice apariţiei troienelor de zăpadă;

De asemenea, a fost emis un cod galben pentru căderi de precipitaţii sub formă de ninsoare în următoarele regiuni: Kiustendil, Pernik, Sofia-regiune, Sofia, Loveci, Gabrovo, Pleven, Vraţa, Montana, Vidin, Veliko Târnovo, Ruse, Târgovişte, Razgrad şi Silistra, iar condiţiile meteorologice vor fi prielnice apariţiei troienelor de zăpadă.

Autorităţile bulgare recomandă consultarea prognozelor meteo, adoptarea unei conduite preventive în trafic, adaptarea vitezei de deplasare la condiţiile meteo şi echiparea autovehiculelor pentru circulaţie pe drumurile publice în condiţii de iarnă, respectarea cu stricteţe a semnalizării rutiere temporare şi a indicaţiilor/semnalelor organelor de control aflate la faţa locului, precizează MAE, într-un comunicat de presă.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

×
Subiecte în articol: bulgaria vremea atentionare de calatorie