x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Româncă dispărută în Nepal: MAE are în atenţie cazul

Româncă dispărută în Nepal: MAE are în atenţie cazul

23 Iul 2016   •   19:40
Româncă dispărută în Nepal: MAE are în atenţie cazul
Sursa foto: wikipedia.org

Ambasada României în India, care asigură reprezentarea diplomatică a României şi în Nepal, are în atenţie cazul persoanei de cetăţenie română dispărute în zona Chomrong din Nepal şi a întreprins urgent demersuri pe lângă autorităţile competente locale pentru obţinerea de informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele dispariţiei, informează sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe.

Într-un comunicat de presă, MAE precizează că aşteaptă un răspuns de la autorităţile nepaleze şi că misiunea diplomatică a României menţine permanent legătura cu apropiaţii persoanei dispărute.

"Conform informaţiilor furnizate de către aceştia, persoana în cauză a aterizat în Kathmandu, Nepal, în data de 11 iulie 2016, urmând să călătorească înapoi spre România în data de 18 iulie 2016. Nu se cunosc detalii despre ruta turistică pe care aceasta urma să se deplaseze. Ambasada României la New Delhi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situaţia o va impune", adaugă MAE.

Presa a relatat că românca Adina Monica Popescu, în vârstă de 26 de ani, a dispărut în Nepal, unde călătorea singură în munţi, ultimul semn pe care l-a dat fiind în 14 iulie, când a trimis un SMS. Ea trebuia să revină în România pe 18 iulie.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: mae nepal disparitie romanca disparuta