x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE, atenţionare de călătorie: Nivel de alertă gradul 4 la Bruxelles!

MAE, atenţionare de călătorie: Nivel de alertă gradul 4 la Bruxelles!

22 Mar 2016   •   11:31
MAE, atenţionare de călătorie: Nivel de alertă gradul 4 la Bruxelles!
Sursa foto: twitter.com

Autorităţile belgiene au instaurat nivel de alertă gradul 4 ca urmare a evenimentelor de tip terorist care au avut loc, marţi, la Bruxelles, aeroportul internaţional Zaventem fiind închis pentru toate decolările şi aterizările programate, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-o alertă de călătorie.

Citeste Bruxelles. Alte 4 explozii s-au produs în staţii de metrou diferite, după cele 2 din aeroport

Potrivit sursei citate, o parte dintre cursele aeriene aflate deja în aer au fost redirecţionate către Amsterdam, inclusiv zborul TAROM - cursa RO 371 (Bucureşti - Bruxelles), care ar fi urmat să aterizeze la ora 9,20 (ora locală) pe Zaventem.

Două explozii au avut loc la aeroportul din Bruxelles: Sunt 13 morţi şi 35 de răniţi!

"Astfel, nivelul de alertă teroristă pentru Regiunea Bruxelles Capitală a fost ridicat la nivelul maxim - 'ameninţare serioasă şi iminentă', iar nivelul 3 - ameninţare 'posibilă şi credibilă' este în vigoare deja şi pentru restul teritoriului belgian. Toate liniile de tren, metrou şi transport în comun, de suprafaţă şi subteran, sunt suspendate, iar circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, din cauza filtrelor de poliţie şi a mijloacelor specifice de intervenţie pe linia protecţiei civile", precizează MAE.

Citeste si Bruxelles. Transportul public, suspendat total după exploziile soldate cu morţi şi răniţi

Forţele de poliţie şi armata vor continua să fie prezente pe străzile capitalei, ca urmare a aplicării planului de urgenţă pentru astfel de situaţii, adaugă aceeaşi sursă.

Sursa: Agerpres

 

×