x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Doi români reţinuţi în Austria pentru trafic de persoane

MAE: Doi români reţinuţi în Austria pentru trafic de persoane

29 Aug 2015   •   22:12
MAE: Doi români reţinuţi în Austria pentru trafic de persoane
Sursa foto: jinga80/Getty Images/iStockphoto

Autorităţile austriece au confirmat reţinerea în Austria a doi cetăţeni români acuzaţi de trafic de persoane, informează sâmbătă Ministerul român al Afacerilor Externe.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, la solicitarea Ambasadei României la Viena, autorităţile austriece au confirmat că a fost reţinut un cetăţean român în localitatea Braunau.

Cetăţeanul român era şoferul unui camion în care au fost descoperite mai multe persoane, precizează MAE.

Cetăţeanul român în cauză nu a solicitat până în acest moment asistenţă consulară din partea misiunii diplomatice române.

Totodată, autorităţile austriece au confirmat că un alt cetăţean român a fost reţinut pentru trafic de persoane în Salzburg.

Acesta era şoferul unui camion în care se aflau mai multe persoane.

Poliţia austriacă, cu sprijinul ataşatului de interne din cadrul Ambasadei României la Viena, a verificat identitatea cetăţeanului implicat în incident prin procedura cooperării poliţieneşti internaţionale, precizează MAE.

De asemenea, nici acest cetăţean român nu a solicitat până la acest moment asistenţă consulară.

Ambasada României la Viena menţine legătura cu autorităţile austriece în cele două cazuri, potrivit MAE.

Un camion condus de un şofer român a fost interceptat vineri dimineaţă în Austria, cu 26 de imigranţi la bord, printre care se aflau şi trei copii care sufereau de "deshidratare severă" şi a căror stare de sănătate a fost declarată ca fiind "extrem de proastă", transmite sâmbătă AFP, care citează un comunicat al poliţiei austriece.

Camionul înregistrat în România, oprit de poliţie după ce fusese dat în urmărire, transporta "26 de străini în situaţie ilegală" care proveneau din Siria, Bangladesh şi Afganistan şi care au spus că doreau să ajungă în Germania. Interceptarea vehiculului s-a produs în apropiere de oraşul Braunau am Inn, nu departe de frontiera germană. Şoferul, un român care refuzase să oprească la un control de rutină, a fost arestat, scrie AFP. Anterior, Reuters a transmis că şoferul ar avea 29 de ani.  

×