x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Se reiau cursele de pasageri de pe insula Samothrakis. Mii de români blocați

MAE: Se reiau cursele de pasageri de pe insula Samothrakis. Mii de români blocați

14 Aug 2019   •   14:31
MAE: Se reiau cursele de pasageri de pe insula Samothrakis. Mii de români blocați

Autoritățile elene au confirmat reluarea curselor tur-retur de pasageri și vehicule între insula Samothrakis și Alexandroupolis, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Aici sunt blocați circa o mie de români din cauza defectării feribotului. Deși autoritățile elene au închiriat o navă rapidă pentru transportarea acestora, toate biletele fuseseră achiziționate de agențiile de turism. 

Ambasada României la Atena a anunțat că este în legătură cu turiştii români aflaţi pe insulă şi continuă demersurile pe lângă autorităţile locale pentru a asigura plecarea lor în siguranţă. 

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut mai multe discuţii cu ambasadorul României la Atena, Lucian Fătu. În jurul prânzului, a avut o convorbire şi cu omologul elen, Nikos Dendias, acesta oferind asigurări că autorităţile elene gestionează situaţia, iar cetăţenii români beneficiază de asistenţă pe insulă. O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice de la Atena/Consulatului General al României la Salonic s-a deplasat în portul Alexandroupolis pentru a acorda asistenţă consulară, în funcţie de necesităţi. 

Programul de funcţionare al navelor de transport pasageri şi autovehicule este următorul: Nava ZEPHIROS, pentru pasageri, cu plecare la orele 10,30, 15,30, 20,30; Nava ANAX, pentru autoturisme, cu plecare la orele 12,00, 21,00. 

Cetăţenii români că pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 şi +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii: +30 6978996222.

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: grecia turişti