x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Votul în străinătate a început la Auckland, Noua Zeelandă

MAE: Votul în străinătate a început la Auckland, Noua Zeelandă

10 Dec 2016   •   20:30
MAE: Votul în străinătate a început la Auckland, Noua Zeelandă

Votul la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor a început în străinătate la Auckland, Noua Zeelandă, la ora 20,00, ora României (ora 07,00 ora locală), în secţia nr. 18, cea mai îndepărtată secţie de vot organizată în afara graniţelor României, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), remis AGERPRES sămbătă seara.

Potrivit sursei citate, în ansamblu, votul în străinătate se va desfăşura pe durata a 35 de ore. Raportat la fusul orar din România, procesul electoral din străinătate se va încheia luni, 12 decembrie 2016, la ora 07,00 (ora României), pe Coasta de Vest a SUA (secţiile de vot de la Los Angeles, Sacramento, Seattle, San Francisco, Las Vegas şi Portland) şi la Vancouver în Canada.

"Până se vor deschide secţiile de votare din România, români din 34 de state vor fi început deja să voteze. Odată cu votul din ţara noastră, va debuta votul şi pentru românii care se află în alte 16 ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Conform legii, scrutinul se va derula în intervalul orar 07,00-21,00 (ora locală)", se mai arată în comunicatul MAE.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: noua zeelandă vot votare mae auckland