x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai mulţi jurnalişti anti-Erdogan au fost acuzaţi de terorism

Mai mulţi jurnalişti anti-Erdogan au fost acuzaţi de terorism

26 Apr 2018   •   11:38
Mai mulţi jurnalişti anti-Erdogan au fost acuzaţi de terorism

Un tribunal din Turcia a condamnat jurnaliştii publicaţiei Cumhuriyet pentru că au ajutat organizaţiile “teroriste”, însă editorii au promis că vor continua să facă “onorabil” munca de jurnalist, scrie The Guardian.

Publicaţia a fost extrem de critică la adresa preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi a publicat pe prima pagină mai multe articole care l-au înfuriat pe acesta.

Tribunalul din Silivri a acordat mai multe sentinţe pentru 13 jurnalişti şi executivi pentru  “ajutarea şi încurajarea organizaţiilor teroriste fără a fi membrii”, însă aceştia rămân în libertate până la apel.

“Nicio penalitate nu ne poate opri din a face jurnalism. Dacă este nevoie, vom merge la închisoare din nou, dar vom continua să facem jurnalism cinstit şi onorabil”, a spus editorul şef, Murat Sabuncu, după ce a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare.

Sabncu a declarat că pedeapsa nu a fost acordată doar lui, ci “Turciei şi presei libere din Turcia”, în contextul în care autorităţile încearcă să-i îndepărteze pe ceilalţi de la jurnalismul real.

 

×